2 månader


Frieri <3

Igår (24 september 2009) kom svärmor och hennes väninna Lisbeth hit. Sen kom syster och Elin hit också. Jag vägrade först att lämna ifrån mig barnet då hon varit ledsen stora delar av dagen men fick höra att jag inte hade något val. Dom två förstnämnda skulle vara barnvakt.
Gick snabbt och bytte om och drog på mig lite smink. Olof tipsade mig om att ta på mig kappan. (han fick även hjälpa mig att få igen den, haha, tuttarna blev helt tillplattade när vi väl lyckats stänga den med gemensamma krafter).
Väl ute skulle vi ta svärmors bil. Olof guidade och turen ledde till ett berg här i närheten som sägs ha Uddevallas högsta topp, "Sockertoppen" Halvvägs upp stannade han till.. Ställde sig på knä och frågade den klassiska "Vill du gifta dig med mig?". Nog för att vi planerat bröllop redan innan men just att höra det och säga ja var en underbar känsla. Nu är det på riktigt! Vi klättrade vidare upp på toppen där vi drack champagne med hallon i, åt grillad kycklingfilé (jag är inte mycket för orent kött) med potatisgratäng. Blev en kväll med diverse klychor. Matade varandra med hallonen, åt chokladhjärtan, tittade på den jättefina solnedgången, njöt av att månen var framme, skålade med "skål för oss" och låg på rygg och kramades, pratade och tittade på stjärnorna. Hann med en hel del muntliga klychor också men smöret behåller vi för oss själva ;)
Fick ett jättefint armband som jag ska ha på mig fram tills bröllopet som symbol för vad som ska komma.
Efter ett par timmar började tankarna gå till hur det gick med våran dotter. Blev en spännande klättring ner från berget i mörkret, speciellt efter att tillsammans ha tömt hela champagneflaskan ;) Haha, båda skrek och skrattade. Ett under att vi kom ner utan att ramla.
Promenerade hemåt och mötte upp svärmor, Lisbeth, Ellie och Ester. Hemma började vi se på film men stängde av för att mysa och ganska snart somnade vi i varandras armar. Ellie låg kvar i vagninsatsen och sov till 5.

Hela gårdagskvällen var helt underbar. Tänka sig, snart blir Olof min man. Trodde aldrig jag skulle känna en så fullkomlig och villkorslös kärlek. Är så stolt över att han är min och att jag får vara hans. Jag ska gifta mig och jag är inte det minsta rädd eller nervös. Det skrämmer mig inte att jag ska leva resten av mitt liv med samma person, det känns bara underbart ♥


1 månad


4 veckor

"Så fort tiden går. Lillhjärtat börjar nu vara vaken längre stunder och är mer och mer intresserad av vad som händer runt omkring."


Tre veckor


2 veckor
Första badet


På väg hem


Dags att åka hem från BB. Underbart att få komma hem med vårat underverk.

Nyfödd

Ellie Cecilia Emilia Danielski  ♥  53 cm  3930 gram

Det vackraste som finns ♥
Blir ganska kort i dom flesta inläggen eftersom jag överför från tidigare bloggar.


Förlossningsberättelse

8 augusti 2008


Vaknar lördag 9:45 av telefonen. Är pappa som kommenterar att "Det är igång nu va?"


Jo, nog har jag värkar. Går upp och börjar hänga tvätt och städa. 11:00 är det 4 minuter mellan värkarna. Lägger mig efter en stund i badet och ringer mamma och syster. Har då 3 ½ minut emellan och dom säger båda åt mig att jag borde åka in. Min tanke var från början att stanna hemma så länge som möjligt men nu ringer vi till svärmor som snabbt kommer och hämtar.


13:15 är vi inne på förlossningen och vid undersökning 13:45 är jag öppen 2 cm.. Jahopp. Vi får stanna och jag lägger mig i badet, jätteskönt. Runt 14:30 har jag rejält täta värkar, när jag får 6 st på 9 minuter börjar jag vara lite sugen på en stunds vila. Kan vi fortsätta imorgon?


14:55 är jag öppen 3 cm och en stund senare får vi komma in på ett förlossningsrum där jag får droppnålen satt i handen. Vid det här laget har jag så pass starka värkar (ctg visar dryga 140) att jag får godkänt en tidig epidural. Var tog min höga smärttröskel vägen?


16:20 är epiduralen till slut klar efter några misslyckade försök.. Jag blir människa igen. Pratar och läser tidningar. Värkarna stannar dock av så 16:55 tar barnmorskan hål på fosterhinnorna. Vattnet forsar.. Får komma ut till dagrummet för att äta middag. Hinner sätta mig ner i en skön fåtölj innan vattnet flödar igen och jag bildar ett snyggt spår när jag skyndar in på toa. Kanske bäst att äta på rummet.. 17:25 byter jag 3 blöjor på 5 min.. Känner mig sisådär fräsh. Olof får avbryta sitt ätande hela tiden för att torka fostervatten, läskande.


18:03 har jag bara öppnat mig till 4 cm så 18:24 sätts värkstimulerande dropp.


Efter nytt ctg går vi ut i korridoren och börjar promenera runt. Börjar trycka på ordentligt neråt men jag kopplar inte riktigt vad som händer utan springer utan resultat på toa säkert 3 ggr istället.


Barnmorskan undersöker och jag är så gott som helt öppen, sista kanten trycker hon undan. Vi kopplar nog ändå inte riktigt vad som händer förrän hon börjar ta på sig förkläde och visa mig lustgasen. Så var det dags, fyrar av ett lyckoleende.


19:35 får jag börja krysta. Tar ett tag innan jag kommer in i tekniken att faktiskt ta i i hela magen. Antar att det har att göra med att värkarna faktiskt inte kändes i magen pga epiduralen. Som tur är uppfattar jag inte när barnmorskorna börjar diskutera klippning. Olof däremot vet att jag skulle bli livrädd om det blir aktuellt och börja peppa mig rejält. Tar i allt jag kan och äntligen börjar det hända saker. Ligger mellan värkarna och ler mot Olof "snart har vi bebis älskling". Blir rejält frustrerad när värkarna tar slut och jag måste vänta och innan sista värken när huvudet är halvvägs ut får jag nog erkänna att jag kände mig lite panikslagen när jag tvingas göra uppehåll. Äntligen kommer sista värken och ut kommer 20:42 en liten tjej!

Efter att pappa Olof klippt navelsträngen, moderkakan kommit ut och undersökning visat att jag inte behöver sy (underbart) får vi äntligen vara själva med våran dotter. Var inte lätt att njuta av den där brickan, jag hade fullt upp med att mysa  ♥


24 mars 2009

Har nog glömt bort att skriva hur underbart jag tycker det är att vara gravid.
Jag älskar att titta på den växande magen.
Jag älskar att ligga och mysa med magen och känna bebis röra sig.
Jag har njutit totalt av inköpen av gravidkläder, tycker mest det är mysigt att märka hur mindre och mindre av min garderob går att använda.
Att ha ont i ryggen är väl ingenting man drömmer om men när det nu kommer så ser jag det endast som ett steg mot att få Mini till oss och då står jag gärna ut.
Jag ser gravida kvinnor och bebisar överallt ute och njuter även av högljutt bebisskrik.
Skulle kunna rabbla hur mkt som hellst but you get the point.

Ultraljudsbilder

19 februari var vi på vårat första ultraljud på liten. Då visade det sig att jag var i vecka 15.

 

12 mars var det dags igen, då i vecka 18.

 

Älskar bilden med tummen i munnen och den sista här på handen.


Förlovningen

10 mars 2009 förlovade vi oss ute på Ramsvik. Regnet förvandlades under vägen dit till en jättefin vårdag så vi myste med varm choklad och låg sen nerkrupna under filtarna och njöt av solen.
Alla hjärtans dag

Min och Olofs första Alla hjärtans dag blev inte riktigt som planerat. Vet inte om vi någonsin kommer fira denna dag.

14 februari 2009

Dagen började med frukost på sängen, låg tillsammans och åt nybakade frallor.. Fick en jättefin bukett rosor och belgisk choklad. Blev meddelad att klockan fem skulle jag låsas in på rummet för att Olof skulle laga mat.. Innan det tänkte vi åka till Torp och gå runt och mysa och titta på bebissaker..

Men.. Efter frukosten kom Olofs bror och knackade på. Deras syster rymde från sjukhuset igår kväll och ingen hade än så länge hört något. Var ute och letade men utan resultat.. Jag, Olof och hans pappa åkte i ena bilen. När vi hade kommit tillbaka dröjde det inte länge innan det knackade på dörren. Jag hörde en kvinnlig röst och hoppades naivt på att det var Åsa.. Det var det inte.. Var vänner till familjen som var där för att hämta oss. Olofs bror och mamma var redan i Trollhättan... Åsa var på Näl.. Dom 3 milen till sjukhuset kändes längre än någonsin.. Väl där fick vi förklarat för oss vad som hänt och strax innan vi skulle åka igen valde jag att gå in och "säga hejdå".. utan ord, det var så overkligt så jag visste inte vad jag skulle göra.

Känns dumt att skriva för mycket om allt som hänt här.. Men på något sätt måste jag få ut det, skulle kunna skriva i evigheter.. Jag har inte träffat henne så många gånger än men saknaden kommer ändå vara enorm.. Imorgon skulle hon komma hit och äta middag.. på torsdag skulle vi springa upp till henne på avdelningen efter ultraljudet så hon skulle få vara först att se bilderna.. Hon var ju Minis faster.. eller är? Hur säger man?

Vila i frid Åsa.    ♥  24/11 1984   -   †  13/2 2009    Du kommer för alltid finnas i våra tankar.


Heartbeats

4 februari 2009

Lyckades övertala våran goa barnmorska om att få prova om vi kunde höra hjärtat. Hon var väl lite avig först eftersom det är vanligt att man inte hittar det och att man lätt bli nojjig då. Iaf så testade vi och hon hittade det direkt =) Slog för fullt, runt 150-160 slag/m. Äntligen fick vi ett bevis på att våran bebis lever därinne. Kändes ganska overkligt men ändå helt underbart :)
Vi gick därifrån med leenden upp till öronen :)

Magbilder


Vecka 11


Vecka 15


Vecka 23


Vecka 29


Vecka 31
Vecka 34

Nyår

"Jag håller om dig, trycker dig närmare

kylan tränger på och det bildas moln när vi andas

himlen skiner upp och färgas i en kaskad av glatta färger

ett nytt år står på tröskeln

ett år som kommer förändra allt"


av Olof Danielski  nyår 2008-09


Framtiden

"Ett ljus tänds
Med stegrande styrka växer lågan
ett nytt liv har just tänds
jag smeker din mage. där växer framtiden" av Olof Danielski  25 december 2008

Positivt

I tisdags, 16 december (2008), gjorde jag ett graviditetstest "för säkerhets skull".. Snabbt dök 2 streck upp. OJ!
Åkte snabbt snabbt hem till pojkvännen. Vi åkte iväg och köpte ett par test till och dessa fick också 2 streck..
Fanns ingen tvekan längre om att jag är gravid.

Resten av veckan har det ringts samtal till Gynekologmottagningen, Mödravårdcentralen, Bostadsbolag o.s.v. Har även blivit många och långa samtal med min pojk. Vi har mer och mer börjat förstå att det är verkligt och det känns otroligt. Klart att det kommer olägligt.. men jag är jätteglad! Vi ska klara det här tillsammans och allt ska gå bra.

I fredags var vi på fest. Han var nykter med mig söt som han är. Gick hem tidigt och myste.. Går inte att beskriva lyckokänslan när han smyger upp bakom mig, lägger händerna på min mage och kramas.

Nu är jag hos mamma som bor ca 30 mil hemifrån. Berättade för henne igår. Eller rättare sagt. Hon fick ett litet paket.. I det låg det en napp som det står Mormors älskling på. Skratt, nervositet.. När hon väl förstod fick hon sitta kvar en stund på soffan innan hon klarade att resa på sig :)

Idag har jag känt mig jättetrött. Sov länge på dagen och har sen sovit på eftermiddagen.. Nu ligger jag i sängen och tänkte nog snart försöka somna om igen så jag orkar upp i tid imorgon. Verkar ha lugnat sig med att springa och kissa hela tiden. Igår var det extremt. Varje / Varannan timme.


Before I knew

Innan jag visste att jag var gravid =)

Förstår inte riktigt vad det är med mig just nu.. Konstant hungrig, eller iallafall sugen. Vill redan ha något igen.. Åt för 2½ timme sen... störande.

Nykär

Ett inlägg jag skrev på en gammal blogg 12 dagar efter att jag träffade min älskade.

Dags att "komma ut". Lammet kallas även Olof.  Jag och killar med ovanliga namn.. undrar om mitt undermedvetna har en fetish? Barnarov är också tydligen min grej för tillfället, men han är ju så söt och go. Idag fick jag snällt åka till systemet och köpa rödvin och nu är han i affären och köper kött till middagen.  Ska äntligen få sova med pojken första gången. Känns nästan nervöst.. men ack så härligt.

Tänkte bjuda på en bild på barnet, han ville välja men det fick han inte..


Sweetie. I like it. Sen får väl framtiden visa vad som händer. För tillfället är jag upptagen med att njuta av varje dag.Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin