Nattgrubblerier

Inte så allvarligt kanske men jag kan inte sova och då börjar saker snurra i huvudet. Ett antal gånger idag har jag varit på väg att gråta. Ellie tappade sin nya tallrik, som hon fick från farmor i julklapp, i golvet så den gick sönder och jösses så ledsen hon blev... börjar grina nu bara för att jag tänker på det igen. Hon försöker alltid vara försiktig när hon bär så det var en ren olycka, Olof stod med ryggen mot så han såg inte exakt vad som hände. Jag sitter i andra rummet med Devin i famnen, hör ett krasch och sen en storgråtande Ellie. Jag hann fråga både Olof och Ellie flera gånger om ifall hon slog sig eller skar sig men nej, rädd blev hon inte heller, bara ofantligt ledsen över att tallriken gick sönder. Det där gråtet som är fyllt av misslyckande. Vi tyckte så himla synd om henne så medans jag tröstade Ellie googlade Olof var tallriken kom ifrån, men fick det inte helt klart för sig så det blidde ett sms till Filippinerna och då skrev svärmor snabbt tillbaka och lovade Ellie att köpa en ny när hon är tillbaka i Sverige. Våra bräckliga föräldrahjärtan är tacksamma! 
 
Dop är en annan sak som glider genom huvudet. Jag har hela tiden sagt att även Devin ska döpas och nu springer tiden iväg. Jag vill ha det rättvist mellan barnen så det är hög tid att ta tag i detta. Det får nog bli rätt litet och enkelt med släkt, vänner och god fika om drygt en månad eller så. Måste komma ihåg att ringa.
 
Har också spanat lite på vad man ska välja för ny bilstol till Ellie. Snart växer vår ganska stora bebis ur bebisskyddet och då ska han få ta över Ellies stol varpå hon får en rejälare bälteskudde med rygg istället. Det kommer bli så att vi byter stor ett tag innan hon fyller 4, vilket annars är rekommendationen gällande när barnen ska vändas framåt. Ellie är lång för sin ålder, sitter trångt och klagar mer och mer på att hon sitter dåligt. Eftersom hon har benen så böjda så hamnar spännet dåligt och trycker emot hennes ben vilket hon har ont av ibland. Det blir bäst att byta om ett par månader, nu ska det bara spanas efter vad vi ska ha. Säkert, lättanvänt, relativt snyggt och i en hyffsad prisklass. 
 
Har precis börjat ge mig själv köpförbud på kläder till barnen. Nu ska jag försöka mig på att endast köpa nytt den dagen jag ser att något verkligen saknas för i övrigt har jag lyckats fylla upp rätt bra med diverse fyndande kläder i både nuvarande och kommande storlekar. Wanties är himmelsblå overaller till ungarna till nästa vinter vilket jag gärna hade fyndat på rea men det får nog vänta tills nästa år. Framöver ska det köpas ny sittvagn (Emmaljunga Scooter är planen), ny bilstol och så är det tänkt att det ska bli en utlandsresa till sommaren. Jag väntar ivrigt på att inblandade personer ska kunna bestämma sig i den senare frågan då jag vill veta vart resan kommer gå och kunna börja räkna ner ;) Jag var så galet sugen på att resa i somras men det passade sig inte som höggravid med en leveråkomma som gjorde att jag inte kunde vara ute i solen. Det var på tal att åka nu i vinter men då blir resan så lång för att komma till värmen och det är vi inte så sugna på med så små barn.
Sen så är längtan efter större boende stort, eftersom vi båda avskyr att flytta så väljer vi att bita ihop tills det är dags för hus men sååå jag längtar efter att ha ett vardagsrum igen... och ett avskärmat sovrum. Barnen har iaf sina egna rum, även om Devins rum även får förvara lite av vardagsrumsmöblerna. Småkaos och jag längtar och väntar tills vi flyttar vidare till ett stort, alldeles eget, hus. Måste ta tag i sånna där roliga saker som att boka möte med banken för att höra hur det ser ut med kontantinsats, hur mycket som behöver sparas och hur stort lånet kan tänkas få bli beroende på vad jag senare kommer att tjäna. Jag är apnervös för att kasta mig ut i arbetslivet igen om ett drygt halvår men med tiden kommer det leda till att vi får packa ihop våra saker och lämna denna lägenheten.
 
Bäst att sluta babbla, annars kommer jag verkligen aldrig somna. Godnatt!
 
Bilder från igår och idag.
Spanar in Ellie nya Kurio.
Knäppungen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback