Jag blev inspirerad

Jag har länge haft en önskan om att kunna sy lite enklare grejer till ungarna, kuddfodral räknas inte riktigt. När jag var gravid med Devin vann jag ju ett gäng tyger men efter att ha provsytt i ett annat tyg för att lära mig (vilket gick helt åt .... ) så fegade jag ur och tills idag har tygpaketet legat kvar inplastat och lockat på mig. 
Något jag blev på det klara med för ett tag sen var att jag behövde en trikå-nål, men jag har inte fått tummen ur att köpa någon. 
Idag var min syster iväg på operation och behövde skjuts hem, det föll sig så bra att jag hann förbi tygladan en snabbis när lämningen var klar. (Systerbiten håller jag för mig själv, man vet aldrig vilka som är här och läser.) Jag gick in för att köpa en nål... plockade på mig varsin jumpsuit till barnen, fick lite trikåtyg klippt, fick lite muddväv klippt, betalade för detta. Just fan, nål var det också ja!  Nålen kom med hem, men den blev helt klart lite dyrare än jag tänkt ;)
 
Väl hemma sällskapade jag lite med barnen, nattade övertrött Ellie som förövrigt blev mycket glad över sin jumpsuit.
 
Väldens sötaste teletubbie ;)
 
Jag lovade Ellie att försöka sy en mössa till henne när hon gått och lagt sig. Utan mönster.
 
Den första blev alldeles för stor (antar jag eftersom den nästan funkade till mig) och lite skev, med alldeles för platt rundning upptill.
 
Det andra försöket blev jag betydligt mer nöjd med. Men i ärlighetens namn vore nog ett mönster på sin plats. .
 
Jag ska när tillfälle ges testa att göra en med fleecefoder också. Sen är nästa projekt att lära mig sy muddbyxor. Ser framför mig hur jag får till mössa, dräggelscarf och byxor till Devin i det limegröna tyget med vita stjärnor. Och kanske ett par byxor till Ellie i detta rosa med stjärnor? 

Kommentarer
Postat av: Anita

Det är så jag lärt mig sy, dyrt blir det men väldigt kul! Kan kolla om jag kan låna ett mönster på byxor så kopierar jag det till dig! Sy dig bara inte i fingrarna, det gör ont! Hojta till om du behöver hjälp :) Krama din familj <3

2012-11-21 @ 21:32:08
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥ Tävling Pågår

va duktig du är =) sydde ett örngott och lite sånt te grabbarna när dom va mindre
men skulle oxå vilja sy mössor osv

2012-11-22 @ 10:54:39
URL: http://www.melissasprinsar.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback